(doc) Undă verde de la guvern! Lucrătorii medicali nevaccinați nu vor mai primi indemnizații unice în cazul infectării cu COVID-19 

vaccin-anti-covid-revive-health-scaled-1

Cabinetul de miniștri a dat undă verde proiectului de lege care prevede că lucrătorii medicali care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 nu vor mai primi indemnizații unice în cazul în care se vor infecta cu COVID-19 la locul de muncă.

Prin indemnizații unice se înțelege:
# acordarea indemnizației unice în mărime de 16 000 lei pentru personalul medical angajat și vaccinat împotriva COVID-19;
# acordarea indemnizației unice în mărime de 100 000 lei pentru personalul implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere cu COVID -19 și vaccinat împotriva COVID -19, care a decedat în lupta cu COVID-19.

„Proiectul în cauză este elaborat în scopul ajustării măsurilor de sprijin pentru lucrătorii medicali expuși riscului de îmbolnăvire în contextul pandemiei COVID-19. Vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsura eficientă de prevenire și reducere a riscului de îmbolnăvire. Odată ce a fost asigurat și în continuare se asigură accesul universal la vaccin pentru toți angajații sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului, nu se vor mai încadra în categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire”, menționează autorii proiectului.

Proiectul urmează să fie examinat de deputați în parlament. Puteți consulta proiectul de lege mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente