sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageAgroEcoPentru prima dată, stand comun dedicat agriculturii ecologice la expoziția MOLDAGROTECH

Pentru prima dată, stand comun dedicat agriculturii ecologice la expoziția MOLDAGROTECH

Recomandate

Sectorul agriculturii ecologice în Moldova a înregistrat creșteri importante în ultimii ani, atât la capitolul implementarea practicilor agricole ecologice, cât și în ceea ce privește conștientizarea producerii și consumului produselor eco.

Aceste realizări se datorează inclusiv organizațiilor, asociațiilor și instituțiilor de profil care au depus efort pentru promovarea agriculturii ecologice.

Pentru prima dată, în cadrul expoziției MOLDAGROTECH actorii ce au contribuit la dezvoltarea agriculturii ecologice sunt reuniți la un stand comun.

Astfel, la expoziție participă Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED), Agrobiznes, Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA), Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali – EcoLocal și Asociația Obştească EcoVisio.

Standul este axat pe informarea și diseminarea materialelor informative elaborate de către organizațiile enumerate pe parcursul ultimilor ani.

Totodată, inclusiv materiale informative elaborate de către People in Need (PIN) Moldova, USAID/CNFA Moldova și Institutul Central de Supraveghere și Testare în Agricultură ÚKZÚZ din Cehia vor fi disponibile doritorilor.

Standul comun reprezintă eforturile comune ale actorilor din sector, spiritul de cooperare în schimbul celui de concurență orientat spre un rezultat comun – dezvoltarea sectorului Agriculturii Ecologice în Moldova.

Citește aici despre Operatorii ecologici pot depune dosarele pentru a obține subvenții.

În cadrul expoziției va fi disponibil un banner comun cu logo-urile participanților – „Agricultura ecologică în Moldova”.

La stand vor fi prezentate produse certificate ecologic (ambalate, cu siglele producătorilor) și în proces de conversie (la vrac).

Acest material este realizat în cadrul proiectului „InfOrganic Moldova 2020-2022”, implementat de A. O. „Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundației ”Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED). AED mulțumește Agrobiznes pentru produsul elaborat.

(!) Ai o întrebare legată de agricultura durabilă? Ne-o poți adresa pe adresa de email [email protected] sau în grupurile de Viber Agrobiznes Club și AgroEco. Săptămânal, răspundem la întrebările relevante împreună cu experții din domeniu. Răspunsurile le puteți găsi mai jos, dar le publicăm și pe Viber, Newsletter sau Facebook.

Video

Citește și ›

AgroEco

Alătură-te pe Viber grupului producătorilor și pasionaților de agricultură organică din Moldova!

AgroEco