ANRE a semnat un Acord de colaborare cu Serviciul 112

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 (Serviciul 112) au semnat, astăzi, un Acord de colaborare. Documentul a fost semnat de Octavian Calmîc, Director ANRE și Liviu Oboroc, Director al Serviciului 112.

Foto: anre.md

Acordul stabilește cadrul de colaborare dintre instituții, în vederea preluării și procesării apelurilor de urgență recepționate la numărul unic pentru apelurile de urgență 112, precum și stabilirii și respectării procedurii de comunicare și cercetare a circumstanțelor și cauzelor producerii avariilor, incendiilor, electrocutărilor sau exploziilor provocate de centralele, rețelele și instalațiile electrice. Documentul reglementează interacțiunea dintre instituțiile respective în procesul determinării procedurilor și modalităților pentru schimbul de informații și discutarea problemelor de interes comun.

Pentru realizarea obiectivelor cooperării, instituțiilor le revin sarcini specifice potrivit prevederilor actelor normative ce le reglementează activitatea, precum și sarcini de cooperare prin care participă la îndeplinirea acțiunilor și măsurilor prevăzute în Acord.

Acordul semnat între ANRE și Serviciul 112 va contribui la dezvoltarea și intensificarea pe multiple planuri a cooperării bilaterale în domeniile de responsabilitate.

Astfel, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la energetică nr. 174/2017 și Regulamentului de organizare și funcționare a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 334/2018, Agenția va exercita pe deplin, calitativ și operativ atribuția de participare la examinarea circumstanțelor şi a cauzelor avariilor, incendiilor, electrocutărilor sau exploziilor provocate de centralele electrice şi termice, de rețelele electrice şi termice sau de instalațiile electrice şi termice și preveni situații de pericol pentru viaţa ori sănătatea oamenilor.


// console.log('no ads situation')