De ce este obligatoriu să purtăm un act de identitate pe perioada stării de urgență în sănătate publică în toate spațiile? Răspunsul ministerului Sănății

Secretara de Stat de la Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolăescu, a explicat motivul pentru care Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis ca toți cetățenii, cu excepția minorilor, să dețină un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a documentului în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise.

Foto: basarabia.md

„De ce este important acest lucru? Atunci când persoana încalcă regimul stabilit, măsurile, care este obligat să respecte în spațiul public la intervenirea organelor de control este important să fie identificată, cel puțin IDNP ajută colaboratorii să intervină în aceste cazuri”, a explicat secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu.

Toți cetățenii cu excepția minorilor sunt obligați pe tot parcursul perioadei de stare de urgență în sănătate publică, să dețină un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a documentului în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise, inclusiv în transportul public, potrivit ultimei hotărâri CNESP din 8 octombrie.


Pub