Grupurile vulnerabile, familiile tinere și persoanele cu venituri mici din Chișinău vor beneficia de recalcul pentru facturile la căldură pe timp de iarnă

A fost votat proiectul de lege privind acordarea unui ajutor materiale, care reprezintă 40% din suma facturilor în perioada rece a anului, pentru mai multe grupuri de locuitori ai capitalei. Hotărârea a fost luată cu 43 de voturi în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

Foto: vechirniy.kyiv

„Se aprobă regulamentul prin acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru resurse energetice și servicii comunale”, este anunțul făcut în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Pot beneficia de ajutorul financiar persoanele defavorizate din municipiul Chișinău ale căror venit lunar per persoană nu depășește 3000 de lei, conform datele SFS din anul precedent.

Se stabilește ca excepție - familiile tinere ale căror venit lunar nu depășește 5000 de lei per persoană, pentru anul fiscal precedent, corespunzător datei de depunere a cererii.

Persoanele defavorizate din municipiul Chișinău, care au beneficiat de ajutorul financiar în anul precedent vor beneficia și în acest an de acest ajutor fără depunerea cererii, în condițiile în care corespund criteriilor prezentului regulament.

Cei care nu au beneficiat anterior de acest ajutor, la fel îl pot primi.

Comisiile din sectoare vor verifica și prezenta dosarele pentru oferirea ajutorului material.


Pub