image
Sursa foto: Jurnal.md

Primăria Chișinău a obținut 12 mil. de lei în urma unei noi licitații a spațiilor pentru gherete; Care e cel mai scump loc

În cadrul celei de-a șasea licitații a spațiilor pentru gherete, organizată luni de primăria Chișinău, au fost adjudecate 10 locuri, în valoare totală de 12,3 milioane de lei.

Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 3,1 milioane de lei, pentru o gheretă pentru ceai, cafea și produse de patiserie, amplasată în sectorul Botanica, str. N. Zelinski, 13. De asemenea, au fost propuse sume mari pentru amplasarea chioșcurilor în sectorul Râșcani, str. Albișoara, 84/6 – 2,9 milioane de lei și în Scuarul Catedralei – 2,3 milioane de lei.

Din cele 28 de locuri expuse la concurs 18 au fost retrase din cauza lipsei de solicitanți. Cele 3 poziții adjudecate pentru comercializarea presei periodice, a articolelor de birotică și suvenirelor au fost obținute prin negociere directă, datorită participări unui singur solicitant. Pentru locurile prevăzute pentru amplasarea gheretelor pentru flori nu s-a înregistrat niciun participant.

Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.  

Licitațiile pentru comercializarea din gherete se desfășoară în vederea acumulării de surse financiare în bugetul primăriei, precum și în scopul oferirii operatorilor economici condiții egale de desfășurare a activității pe segmentul de comerț ambulant stradal.    

Amintim că licitația nr. 6 este cel de-al patrulea concurs desfășurat în acest an. La primele 3 licitații au fost adjudecate loturi pentru gherete în sumă de 53,3 milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: