image
Sursa foto: Getty Images

Robert Lewandowski a explicat de ce merită să câștige Balonul de Aur, premiul unde Lionel Messi este dat ca favorit

Balonul de Aur este cel mai prestigios trofeu individual acordat în fotbal, însă premiul nu a fost decernat și în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Atunci, cele mai multe voci îl dădeau câștigător de drept pe Robert Lewandowski, însă polonezul a avut ghinion și a rămas fără posibilitatea de a câștiga trofeul visat de toți fotbaliștii.

Un an mai târziu, atacantul lui Bayern a reușit să mențină ștacheta la fel de sus și se numără din nou printre favoriții la trofeul acordat de revista franceză Football France. Într-un interviu acordat pentru Marca, polonezul a explicat și de ce crede că ar trebui să câștige, într-un târziu, marele trofeu. Conform cotelor de pariuri, Leo Messi este favorit clar.

"Posibilitatea de a câștiga Balonul de Aur înseamnă mult pentru mine, mă face să mă simt mândru. Dacă te uiți la tot ce am reușit, nu doar în acest an, dar și în ediția trecută, când au amânat ceremonia, am câștigat multe trofee și am marcat multe goluri.

Ar însemna mult pentru mine să câștig, întrucât am obținut Liga Campionilor, Super Cupa și Clubul Mondial al Cluburilor. Să depășesc recordul lui Gerd Muller de 41 de goluri în Bundesliga a fost, de asemenea, o mare performanță, una care m-a făcut foarte mândru și fericit.

Toată lumea poate observa ce am făcut și ce fac în continuare. Performanțele mele vorbesc de la sine, pentru că în ultimii doi ani am reușit multe, nu doar pentru mine, dar și pentru orice jucător din istorie

Sincer, nu știu (n.r. dacă fotbalul îi datorează un Balon de Aur), pentru că nu contează de unde am venit, am o șansă să câștig. Am arătat că nu contează de unde vii, ceea ce contează e să tragi din greu, să fii acolo. Am arătat că, în ciuda faptului că am avut un început dificil de carieră, am avut mult succes și am ajuns în top", a explicat polonezul.

Cotele la pariuri pentru Balonul de Aur 2021. Cei 10 jucători cu cele mai mari șanse

Lionel Messi (Barcelona, PSG) - 1,36

Robert Lewandowski (Bayern) - 6

Jorginho (Chelsea) - 7,5

N'Golo Kante (Chelsea) - 9

Cristiano Ronaldo (Juventus, Manchester United) - 15

Kylian Mbappe (PSG) - 17

Kevin De Bruyne (Manchester City) - 17

Harry Kane (Tottenham) - 21

Erling Haaland (Borussia Dortmund) - 34

Romelu Lukaku (Inter, Chelsea) - 34

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: