image
Sursa foto: Profimedia

Avertizări de călătorie pentru Bulgaria din cauza vremii severe

MAE informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie şi Hidrologie, în perioada 12 – 13 octombrie 2021, o parte însemnată a teritoriului se află sub cod portocaliu de precipitații.

Institutul a emis coduri de atenţionare meteorologică: cod portocaliu de precipitaţii sub formă de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol şi Burgas, unde cantitatea de precipitaţii va atinge valori de 40 – 60 mm, precum şi un cod galben de ploaie pentru regiunile Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Sliven, Şumen, Razgrad, Varna, Dobrici şi Silistra, unde cantitatea de precipitaţii va fi atinge valori de 20 – 40 mm, notează AlepNews.

Autorităţile bulgare recomandă urmărirea cu atenţie a evoluţiei meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condiţiile de trafic şi respectarea cu stricteţe a semnalizărilor rutiere temporare şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului.

Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: