5 masterclassuri gratuite cu care afacerea ta va trece la un nou nivel

Dacă afacerea ta mică sau mijlocie a fost afectată de pandemie, nu e totul pierdut. Dreamups, un campus de inovație menit să creeze startup-uri tehnologice în Moldova, a lansat platforma Dreamclass. Acest spațiu digital presupune masterclassuri practice despre cele mai actuale probleme ale antreprenorilor.

Dreamups și-a propus să ajute peste 250 de antreprenori din toată țara să se adapteze „noii realități” generate de pandemie. Masterclassurile gratuite sunt create de experți/te calificați/te în domenii precum marketing digital, vânzări, comerț online, legislație și exporturi, surse de finanțare pentru IMM.

Iată primele cinci ateliere disponibile:

  • „Surse de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor” cu Olga Melniciuc și Aura Axenti, experte investiții.md

Olga și Aura ghidează antreprenorii și antreprenoarele și arată cum pot fi atrase investițiile. Cursul abordează 40 de subiecte – de la tipurile de surse de finanțare, până la prognozele financiare. Masterclassul prezintă finanțatorii care implementează și dezvoltă programe – UCIP IFAD, linia de creditare EU4Business – BERD, linia de creditare GEFF sau creditele preferențiale de la UIPAC ș.a. Mai mult, expertele vor explica și cum trebuie completată o aplicație pentru a depune dosarul de finanțare. Masterclassul îl găsești – AICI.

  • „Legalitate în comerțul online și exporturi pentru IMM” cu Eduard Sîrbu, RIA expert la Banca Mondială

Eduard va povesti despre aspectele juridice ale e-comerțului în Republica Moldova. Participanții vor afla ce este e-comerțul prin dropshipping sau prin marketplace, care sunt documentele necesare pentru a iniția această activitate, care e mecanismul de restituire a TVA și cel de repatriere a valutei. Masterclassul atinge 28 subiecte și poate fi găsit – AICI.

  • „Marketing digital pentru IMM” cu Nadya Bîrcă, expertă în digital marketing & e-commerce și Elena Oprea, cofondatoare Gamma

Cele două experte analizează comportamentul online al clienților și cum decizia lor de cumpărare este influențată de activitatea departamentului de marketing. Participanții vor afla cum să lanseze o campanie de Google PPC sau Google Ads – deci absolut tot ce trebuie să știi despre marketing dacă ai un IMM. Masterclassul îl găsești – AICI.

  • „Cum să-ți vinzi produsele online” cu Vlad Vedrașco, expert în publicitate digitală și vânzări online

Vlad va prezenta strategii pentru vânzarea produselor online în toată lumea. Va începe cu subiecte ce țin de validarea produsului, identificarea competiției și comunicarea cu clienții. Expertul va povesti despre platformele de vânzare online, ce este fulfillment-ul și cum se formează prețurile. Tot la acest curs Vlad va povesti cum trebuie să arate un landing page și ce înseamnă funnel-urile. Masterclassul îl găsești – AICI.

  • „E-commerce” cu Elena Agrici, directoare Frisbo Moldova

Elena va explica cum se creează o afacere online și ce modele de business sunt potrivite pentru acest mediu. Vor fi oferite soluții de marketing, logistică și aspecte juridice.

Accesează masterclassul AICI.

Cum participi?

Poți să accesezi masterclassurile creându-ți un cont aici.

Primii 50 utilizatori care vor finaliza un masterclass vor putea interacționa live cu expertul/a și vor avea șansa să adreseze întrebări.

Platforma Dreamclass este dezvoltată cu suportul People in Need Moldova, iar grantul este oferit în cadrul proiectului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva COVID-19”, finanțat de Uniunea Europeană în Republica Moldova.

Partenerul general „Dreamups” este Orange Systems, care susține organizația din 2016.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.