O universitate din România încurajează vaccinarea și oferă studenților o bursă pentru responsabilitate civică

Universitatea-Transilvania-din-Brasov-
Foto: facts-hub.com

Universitatea Transilvania din Brașov oferă o bursă ocazională de 250 de lei, fiecărui student care se vaccinează. Astfel universitatea încurajează vaccinarea.

Potrivit unei note informative, UNITBV menționează că este convinsă de efectele benefice ale vaccinării, dar nu este adepta obligativității, ci încurajează vaccinarea pornind de la argumente științifice și continuând cu încurajarea și stimularea studenților să se vaccineze.

Astfel, Universitatea Transilvania din Brașov oferă o bursă de 250 de lei studenților care s-au vaccinat sau care se vaccinează în luna octombrie.

„Pentru a beneficia de bursa CIVICA fiecare student interesat va trebui să solicite acest lucru printr-o cerere tip (care se va regăsi în platforma elearning) și să dovedească faptul că s-a vaccinat anti-COVID 19 până la data de 31 octombrie 2021 (cu cel puțin o doză pentru vaccinurile care presupun și rapel). Atât cererea cât și certificatul (formate pdf) se vor încărca pe platforma elearning, în cadrul cursului Certificat de vaccinare Covid19. Acest curs va fi creat, pentru fiecare program de studii și an de studiu, de coordonatorii programelor de studii, persoană responsabilă și cu înrolarea studenților la curs. Încărcarea dovezii poate fi făcută de studenți până la 02 noiembrie 2021. Nu vor fi luate în considerare cererile introduse după această dată”, se arată în comunicatul universității.

Verificarea certificatelor introduse va fi realizată în perioada 03 – 15 noiembrie 2021, iar acest proces va fi coordonat de prodecanii cu studenții și va fi realizat în colaborare cu membrii studenți ai comisiilor de burse pe facultate. Bursa CIVICA nu se cumulează cu facilitatea de scutire a taxei de cămin aprobată prin punctul 11 din HCA nr.30 din 10.09.2021, facilitate acordată studenților vaccinați cazați în cămine.

Plata burselor către studenții eligibili va fi făcută în decursul lunii decembrie 2021, până la data limită de 31 decembrie.

AICI puteți vedea alte detalii referitoare la această bursă!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente