Best of: autumn pumpkin. Localurile care își așteaptă oaspeții cu un meniu tematic de toamnă

FotoJet – 2021-10-12T151044.116

Meniurile localurilor din Chișinău deja îmbracă haine gastronomice de toamnă. Așadar, mai multe restaurante și cafenele și-au actualizat pozițiile din meniu și propun oaspeților bucate de sezon care neapărat includ dovleacul.

Mai jos, vă lăsăm să alegeți unde v-ați dori să vă alintați papilele gustative cu bucate de sezon. Pentru că ce poate exista mai bun decât un soare în farfurie, adică o supă cremă aromată și delicioasă de dovleac într-o zi posomorâtă de toamnă?

# Andy’s Pizza

Andy’s propune oaspeților săi câteva poziții de sezon, printre care se numără și pumpkin soup, prețul fiind de 45 MDL. De asemenea, puteți savura pizza 4 stagioni, veggy bowl, salmon bowl, etc.

Aici vedeți meniul integral.

# La Plăcinte

Restaurantul autentic La Plăcinte, de asemenea, propune oaspeților săi câteva actualizări sezoniere ale meniului. Acum aici, puteți găsi: supă de cașcaval în pâine, salată caldă de legume coapte, dovleac în sirop cu halva și punciuri de cătină și pere. Prețul variază între 40 și 65 MDL.

Dovleac în sirop cu halva

Aici puteți vedea meniul.

# Tucano Coffee

Tucano se face cunoscut locuitorilor din Chișinău nu doar prin cafeaua cu gust deosebit pe care o servesc oamenilor, ci și prin căldura pe care o depun fiecărui detaliu al francizei. Așa s-a întâmplat și în cazul meniului de toamnă pe care l-au lansat de curând. Tucano spune că acesta se face deosebit prin „mireasma tomnatică care găzduiește în fiecare deliciu culinar”. Așadar, iată câteva poziții noi: shakshuka, marochino cheesecake, ceaiul Sunny Mamao și cafeaua Pumpkin Raf. Prețurile variază între 59 și 65 MDL.


Adrese: str. Calea Ieșilor 8, bd. Moscova 5, str. Arborilor 21, str. Aleksandr Pușkin 15, str. Alexandru cel Bun 91A

# Café Rozmarin

Café Rozmarin, de asemenea, își propune să-și încălzească oaspeții cu cel mai delicios ceai de sezon, dar pe lângă asta, mai au și hummingbird, un desert din nuci, ananas și banană, perfect pentru o zi tomnatică.

Adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202

# Sincer

Dacă o să vă întrebați ce gust are toamna, Sincer o să vă răspundă în felul următor: „Toamna la gust este ca tarta noastră nouă cu mere și prune”.


Adresa: str. Mihai Eminescu 50

# Black Rabbit

Supă cremă de dovleac cu ghimbir/cu ghimbir și rață direct din bucătăria Black Rabbit. Bucătarii ne comunică despre faptul că aceasta conține caroten, pigment extrem de important pentru sănătatea organismului. Astfel, când vine toamna, mulți preferă gustările cu dovleac și își creează o dispoziție portocalie. De asemenea, supa poate fi combinată perfect cu alt tip de carne preferată. Prețul acesteia este de 70 MDL, iar fără carne – 55 MDL.


Adresa: str. Vlaicu Pârcălab 45

# Fuior

„Supa cremă aromată de dovleac vă va face specială până și cea mai posomorâtă zi de toamnă”, spune restaurantul Fuior. În acest sens, Fuior propune oaspeților săi o comoară plină de vitamine, de energie nutrițională și de senzație de căldură. Această rețetă nu va lăsa pe nimeni rece.

Aici puteți vedea meniul localului.

Adresa: str. Aleksandr Pușkin 30

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente