image
Sursa foto: customs.gov.md

Serviciul Vamal raportează încasări de peste 616 milioane de lei într-o săptămână

Pe parcursul săptămânii trecute încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 616 milioane de lei, mai mult cu 21% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De asemenea, de la începutul lunii octombrie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 806 milioane de lei, fiind atestată o creștere de 50% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 553 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 59 791 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14 727 și, respectiv, 11 110 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 202 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 110 mii de lei.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

Noutăţile partenerilor

comentarii: