image
Sursa foto: AP

Mihail Saakaşvili, aflat în greva foamei, are nevoie de tratament spitalicesc, avertizează medicul său

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în greva foamei, are nevoie de tratament în spital întrucât starea sănătăţii sale se agravează, a declarat duminică medicul său personal, Nikoloz Kipşidze, citat de agenţiile de presă ruse RIA şi TASS, transmit Reuters și Agerpres.

Kipşidze a afirmat că a discutat despre starea sănătăţii pacientului său cu medicii de la penitenciarul unde este ţinut, în apropiere de capitala Tbilisi.

''Statea sa s-a înrăutăţit. El se deplasează cu dificultate şi este greu pentru el să vorbească. Saakaşvili are o boală de sânge - talasemie. Aceasta nu este o boală fatală, dar categoric el nu ar trebui să facă greva foamei'', a explicat el, citat de RIA.

''Intenţionez să îl vizitez din nou mâine. Probabil va trebui să îl transferăm la spital'', a adăugat medicul personal al lui Saakaşvili, într-o declaraţie pentru televiziunea publică georgiană.

Serviciul penitenciar din Georgia a precizat însă într-o declaraţie că starea sănătăţii fostului lider georgian este ''satisfăcătoare'' şi că ''parametrii vitali sunt normali'', Mihail Saakaşvili fiind sub monitorizare permanentă. ''Parametrii vitali sunt normali'', a scris pe Facebook administraţia penitenciarului, care s-a referit la tensiune, puls, nivelul de oxigenare a sângelui şi glicemia.

Politicianul pro-occidental, care a intrat în greva foamei pe 1 octombrie, a fost arestat la revenirea în Georgia, după ce a trăit timp de mai mulţi ani în străinătate.

În 2018, Georgia l-a condamnat în contumacie pentru abuz de putere şi ascunderea de probe, fapte comise în perioada când era şef al statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: