image
Sursa foto: fanatik.ro

Italia și-a atins obiectivul de vaccinare: 80% din populația peste 12 ani a fost imunizată anti-Covid cu schemă completă

Italia a atins ţinta de vaccinare anti-COVID-19 cu schema completă a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani, conform datelor oficiale prezentate duminică, reuşind îndeplinirea unui obiectiv pe care Roma l-a stabilit drept punct critic de siguranţă, informează Reuters.

Potrivit unei pagini de internet a guvernului, 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populaţie totală de aproximativ 60 de milioane, erau vaccinate cu schema completă la 10 octombrie.

Obiectivul de vaccinare a 80% din populaţie a fost stabilit în martie de un comisar special responsabil de gestionarea situaţiei COVID-19, generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo, şi a fost atins în seara de 9 octombrie.

„Acesta este un nivel critic dincolo de care care experţii consideră - iar tendinţa pe care o înregistrăm în ultimele săptămâni confirmă acest lucru - că riscul de spitalizare este redus drastic", a declarat biroul comisarului.

Guido Rasi, fost director al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) şi actual consilier al lui Figliuolo, a precizat că acesta „nu este doar un prag simbolic”.

„Este un nivel care, potrivit calculelor, se corelează cu o scădere semnificativă a circulaţiei virusului şi o reducere drastică a internărilor în spitale", a spus specialistul, potrivit Agerpres.

Rasi a adăugat că reducerea numărului de cazuri de internări în spitale a fost esenţială pentru redresarea economică a Italiei şi pentru a ajuta sistemul naţional de sănătate să îşi îndrepte atenţia către servicii care nu au legătură cu COVID-19.

Italia are acum o nouă țintă: vaccinarea a 80% din întreaga populație

Cu toate acestea, atingerea obiectivului de 80% nu este suficient, conform consilierului comisarului. „Va trebui să continuăm să atingem alte praguri: fie procente peste 80%, în cazul în care continuăm să ne abţinem de la vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, fie 80% din întreaga populaţie, inclusiv copiii de la 5 la 12 ani", a spus el.

Spitalizările asociate COVID-19 în Italia au scăzut constant de la începutul verii.

Italia a înregistrat 131.274 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei, în februarie anul trecut, al doilea cel mai sumbru bilanţ din Europa, după Marea Britanie şi al nouălea la nivel mondial. Ţara a raportat până în prezent 4,7 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: