image
Sursa foto: mediafax.ro

Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie pentru personalul medical şi cel din învăţământ, în Noua Zeelandă

Vaccinarea împotriva Covid-19 devine obligatorie în Noua Zeelandă pentru personalul medical şi din învăţământ, categorii care nu vor mai putea să-şi exercite activitatea profesională dacă nu se imunizează.

„Nu putem lăsa nimic la întâmplare, de aceea o facem (vaccinarea) obligatorie", a declarat Chris Hipkins, ministrul însărcinat cu lupta împotriva noului tip de coronavirus, care este de asemenea ministru al educaţiei.

Medicii, infirmierii şi alte persoane angajate în sistemul medical şi care sunt în contact direct cu pacienţi vor trebui să fie vaccinaţi înainte de 1 decembrie. Personalul din educaţie care intră în contact cu elevii va trebui de asemenea să fie imunizat cu două doze de vaccin înainte de 1 ianuarie.

Colegiul regal al medicilor generalişti din Noua Zeelandă susţine vaccinarea obligatorie, iar preşedinta lui, Samantha Murton, a calificat această măsură drept "îndrăzneaţă, dar necesară". "Vaccinarea rămâne instrumentul nostru cel mai eficient pentru a ne proteja împotriva contaminărilor şi bolilor", a subliniat Hipkins.

Strategia „zero COVID" nu a avut succes, a recunoscut premierul țării

Timp de luni de zile, arhipelagul neozeelandez a fost protejat în faţa pandemiei, în special datorită măsurilor stricte la frontiere. Însă apariţia în august, la Auckland, a variantei Delta a noului tip de coronavirus, puternic contagioasă, a schimbat datele problemei şi, în pofida măsurilor de carantină, virusul s-a răspândit în provinciile vecine Northland şi Waikato, scrie digi24.ro.

Săptămâna trecută, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a recunoscut că strategia sa, "zero COVID", adoptată în arhipelag nu a permis stăvilirea totală a virusului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: