image
Sursa foto: Jurnal.md

Numărul cazurilor de infectare cu virusul Covid în instituțiile de învățământ din capitală este în creștere

În Chișinău sunt 56 de instituții de învățământ în care s-au înregistrat 200 de elevi infectați și 36 de angajați.

Informațiile au fost prezentate la ședința operativă de la Primărie de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, transmite IPN. La data de 7 octombrie, din 131 de școli, 111 desfășoară procesul de studii cu prezența fizică a tuturor elevilor în sălile de clasă. Alte 20 de instituții organizează învățarea în mod mixt – atât cu prezență, cât și la distanță. În total, peste 3 300 de elevi studiază de acasă.

Andrei Pavaloi a precizat că în continuare în școli este efectuat triajul matinal, iar accesul în instituții este interzis pentru persoane străine. De asemenea, este în vigoare un ordin prin care au fost interzise activitățile festive sau alte evenimente publice, atât în instituții, cât și în curți. Activitățile extrașcolare sunt interzise prin emiterea ordinelor interne.

O problemă este nerespectarea distanței fizice în clase. Sunt cazuri în care părinții confirmați cu COVID-19 își trimit copiii la ore, chiar dacă aceștia nu au un test care ar confirma că nu au luat și ei infecția.

În municipiul Chișinău este cod roșu de alertă, cel mai grav, ceea ce indică o incidență de peste 250 de cazuri la 100000 populație.

Noutăţile partenerilor

comentarii: