(doc) Cu un pas mai aproape de șefia ANSC: Cine sunt cei 2 candidați admiși la proba interviu

Irina Gutnic și Serghei Merjan au fost admiși la etapa interviu în cadrul concursului pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. Rezultatele au fost făcute publice de Dumitru Alaiba, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Foto: colaj

Etapa interviu se va desfășura pe 27 octombrie, iar până atunci candidaților li se va solicita să prezinte suplimentar unele acte din dosar.

Potrivit lui Alaiba, interviurile vor fi transmise live.

Vedeți mai jos CV-urile celor 2 candidați:



Nouă persoane au depus dosarele la concursul deschis pentru selectarea candidaților la funcțiile de Consilier pentru soluționarea contestațiilor - director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).

Concursul a fost anunțat pe 22 septembrie de către Comisia economie, buget și finanțe, după ce, pe 10 septembrie, Anatolie Zagorodnîi și-a depus cererea de demisie din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general al ANSC, iar pe 16 septembrie deputații au aprobat cererea.

Anatolie Zagorodnîi a fost demis din funcția de director al Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor în luna iulie 2019. Hotărârea a fost votată de majoritatea deputaților. Atunci, Zagorodnîi spunea că este victima unei răfuieli politice și a unui atac asupra instituției pe care o conduce din partea unor ONG-uri în spatele căruia s-ar afla Dumitru Alaiba.

Ulterior, la 20 februarie 2020, decizia Parlamentului, prin care Anatolie Zagorodnîi a fost demis de la șefia ANSC, a fost anulată.


Pub