(video) Certificatul Covid 3 în 1: Ce va conține formula digitală și de unde o putem descărca

Dn 15 octombrie certificatul digital la Covid-19 va avea o nouă formă. Astfel, acum cei care vor face test la Covid pentru a depista virusul sau confirma prezența anticorpilor vor putea descărca certificatul Covid, care va fi disponibil pentru toate scenariile.

Foto: GettyImages

„Pe 1 octombrie a fost dezvoltată soluția de certificat digital Covid, pe 5 octombrie a fost extinsă această soluție pentru a putea accepta și a valida certificatele emise de alte țări, deci persoanele care au fost vaccinate în țările din vecinătate, pot să își valideze aceste certificate, iar din 11 octombrie se modifică forma certificatului pentru a fi compatibil cu certificatul european. Astfel, pe 15 octombrie când vom începe să colectăm să facem disponibile datele privind testarea persoanelor cu Covid să putem realiza toate cele 3 cazuri: 1. persoanele care au fost vaccinate, 2. au trecut prin boală și s-au vindecat, 3. un test negativ la Covid. Toate trei sunt disponibile și reflectate în generarea certificatelor. Ele pot fi accesate la certificate-covid.gov.md”, a spus vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu.

Acesta a mai adăugat că a fost expediată o solicitare către Comisia Europeană pentru a fi recunoscut certificatul și peste hotare în aceeași manieră.


Începând cu 5 octombrie, persoanele care traversează frontiera de stat a RM, pe sensul de intrare, vor completa fișa doar în format electronic, prin intermediul platformei web - fisa-covid.gov.md. Scopul este de a fluidiza fluxul de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei.


Pub