(video) Andrei Spînu: Nu am discutat cu Miller, dar am solicitat să extindem contractul vechi

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că nu a reușit să aibă o întrevedere cu președintele Consiliului de Administrație al Gazprom, Alexei Miller, în cadrul vizitei sale în Federația Rusă „din motive obiective”. În schimb, a purtat discuții cu Elena Burmistrova, vicepreședinta Comitetului de Management Gazprom și director general al Gazprom export. 

Foto: UNIMEDIA

„M-am asigurat că nu ce vom confrunta cu o situație de criză, de altfel, pentru moment nu exisă niciun temei de îngrijorare. De asemenea, cu doamna Burmistrova am convenit să inițiem discuțiile pe agenda noastră comună și anume pe implementarea pachetului energetic 3 a datoriilor existente între Moldovagaz și Gazprom și referitor la semnarea unui contract pe termen lung”, a spus Spînu.

„Chiar în această săptămână vom începe discuțiile cu o echipă de la Gazprom pentru a agrea un plan de lucru. Suplimentar, am ținut să-i menționez că prețul pentru luna octombrie nu este unul justificat și ar fi unul irealist pentru Moldova și nu este în concordanță cu modul în care a fost semnate contractele anterior. În acest context, am solicitat să extindem contractul la condițiile vechi, iar în paralel să continuăm discuțiile la subiectele de pe agenda comună”, a adăugat ministrul.

La fel, a dat asigurări, că indiferent de situație „este un plan pentru orice eventualitate, care va fi implementat cu toată responsabilitatea de către Guvern”.

Recent, MoldovaGaz a solicitat consumatorilor să fie mai economi.

Prețul stabilit conform contractului prelungit cu Gazprom este de 790 de dolari pentru mia de metri cubi, în luna octombrie. Contractul între MoldovaGaz și Gazprom a fost prelungit pentru 1 lună. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a precizat că prețul prevăzut în contractul prelungit de livrare a gazelor nu va crește plata de facturare atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Și liderul PSRM, aflat într-o vizită la Moscova, a declarat că l-a rugat pe Dmitri Kozak să prelungească livrarea gazelor la contractul vechi - 230 dolari pentru o mie de metri cubi


Pub