Nagacevschi, despre negocierile lui Spînu cu Gazprom: „Am înțeles că nici el nu a înțeles ce a spus. Arde ceva la guvernare”
Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi a venit cu o reacție, după ce ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat astăzi că nu a reușit să aibă o întrevedere cu președintele Consiliului de Administrație al Gazprom, Alexei Miller, în cadrul vizitei sale în Federația Rusă. Nagacevschi susține că „arde ceva la guvernare și nu știu ei cum să stingă ceea ce arde din cauza prostiei lor instituționalizate”. 
Foto: UNIMEDIA
Stimați prieteni, l-am ascultat pe ministrul Spînu Andrei cu referire la problema gazelor. Am înțeles că nici el nu a înțeles ce a spus. Am înțeles că arde ceva la guvernare și nu știu ei cum să stingă ceea ce arde din cauza prostiei lor instituționalizate. Se caută vinovatul la opoziție. Guvernarea se victimizează. Dragi guvernanți, sunteți ridicoli deja. Sper să nu faceți prăpăd prea mare în țară și să fugiți de guvernare așa cum ați făcut-o în anul 2019. Atunci ați avut pe cine da vina, acum nu. Succes!”, a scris Nagacevschi pe pagina sa de Facebook. 

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat astăzi că nu a reușit să aibă o întrevedere cu președintele Consiliului de Administrație al Gazprom, Alexei Miller, în cadrul vizitei sale în Federația Rusă „din motive obiective”.

„M-am asigurat că nu ce vom confrunta cu o situație de criză, de altfel, pentru moment nu exisă niciun temei de îngrijorare. De asemenea, cu doamna Burmistrova am convenit să inițiem discuțiile pe agenda noastră comună și anume pe implementarea pachetului energetic 3 a datoriilor existente între Moldovagaz și Gazprom și referitor la semnarea unui contract pe termen lung”, a spus Spînu.

Recent, MoldovaGaz a solicitat consumatorilor să fie mai economi.

Prețul stabilit conform contractului prelungit cu Gazprom este de 790 de dolari pentru mia de metri cubi, în luna octombrie. Contractul între MoldovaGaz și Gazprom a fost prelungit pentru 1 lună. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a precizat că prețul prevăzut în contractul prelungit de livrare a gazelor nu va crește plata de facturare atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Și liderul PSRM, aflat într-o vizită la Moscova, a declarat că l-a rugat pe Dmitri Kozak să prelungească livrarea gazelor la contractul vechi - 230 dolari pentru o mie de metri cubi


Pub