OTILIA COTRUȚA – Directoare Executivă a Grupului de presă REALITATEA: RLIVE.MD, R LIVE TV, BANI.MD, REALITATEA.MD

11 Oct. 2021, 15:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Oct. 2021, 15:47 // Actual //  Lupu Eduard

Grupul de presă Realitatea, cu deosebita plăcere, anunță despre nominalizarea dnei Otilia Cotruța în funcția de Directoare Executivă REALITATEA.

Bazându-ne pe experiența și abnegația cu care s-a dedicat domeniului mass media și de PR, ne bucurăm să-i încredințăm Otiliei Cotruța portofoliul de responsabilitate care va ține de consolidarea parteneriatelor, proiectelor de dezvoltare, marketing, PR și vânzări.

Pe parcursul a 7 ani, în calitatea sa de redactoră-șefă a platformei bani.md, Otilia Cotruța a dat dovadă de o înțelegere perfectă a valorilor mass media, independenței și a deontologiei jurnalistice.

Otilia Cotruța va face parte din echipa managementului de business al grupului, fiind susținută de managementul de conținut reprezentat de Petru Cosoi, redactor-șef online, și Irina Luca, redactoră-șefă RLIVE TV, precum și de întreaga echipă.

Exprimăm convingerea că experiența, energia și capacitatea de lucru deosebită ale Otiliei Cotruța cu siguranță va contribui la un nou nivel de dezvoltare ale platformelor realitatea.md, bani.md, rlive.md, și a televiziunii RLIVE TV.

Această decizie vine în contextul saltului de consolidare și dezvoltare a grupului Realitatea pe parcursul anului 2021, realizat prin lansarea primei televiziuni de transmisiuni în direct RLIVE TV și relansării tehnice, de redesign și de conținut ale platformelor realitatea.md, bani.md și rlive.md.

Dumitru Țîra: Mă bucur mult că dezvoltările din acest an ne-au permis să creștem și operațional și numeric. Avansarea Otiliei în această poziție este încă un pas spre dezvoltarea grupului Realitatea. Anul 2021 a adus multe surprize, dar în același timp a însemnat și un efort mare de reorganizare pe partea de conținut și în special pe partea de business.

Rezultatele au venit repede. Realitatea.md a trecut de 1 milion de unici pe lună. Bani.md și rlive.md sunt în creștere, iar RLIVE TV – prima televiziune de transmisiuni în direct, a cucerit necesitățile oamenilor de a vedea toate evenimentele în direct, fără cenzură sau comentarii.

Avem planuri mari și pentru anul 2022. Anume din acest motiv, o salut pe Otilia în noua poziție și îi urez mult succes, pentru că avem tare multe de făcut”.

Îi urăm mult succes Otiliei Cotruța în acest pas responsabil în cariera sa.

Otilia Cotruța: „Îi mulțumesc echipei REALITATEA pentru încrederea și provocarea oferită, ori aceste două elemente mă ambiționează și mai mult în a contribui la dezvoltarea întregului grup. Într-o piață în permanentă schimbare, unde concurența se dă atât la nivel de calitate, cât și la cel creativitate, ne asumăm intenția de a fi lideri ai clasamentului prin a produce impact și vizibilitate: lucruri mari, consecvent, dedicat”.

Vă mulțumim că ne citiți și ne apreciați, ceea ce ne determină să fim și mai buni în fiecare zi.


Realitatea este un grup de media electronică, lansat în 2014, format din: prima televiziune de transmisiuni în direct – RLIVE TV, platformele de știri – realitatea.md, bani.md și platforma de transmisiuni live – Rlive.md.

Platformele de știri realitatea.md, bani.md și rlive.md cumulează peste 1.000.000 vizitatori unici pe lună și peste 4.000.000 accesări pe lună, având peste 200.000 abonați pe social media (Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Twitter, TikTok și Ok).

RLIVE TV este prima televiziune de transmisiuni în direct ale evenimentelor publice și comerciale. RLIVE TV este distribuită la nivel național, prin intermediul celor mai mari rețele de cablu și IPTV, acumulând peste 80% din acoperirea pe țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuită online de 11 portaluri de știri, acumulând peste 4 milioane de accesări pe lună.

Pentru anul 2022, grupul de presă Realitatea se va concentra pe dezvoltarea și extinderea grilei RLIVE TV, va lansa un portal de știri în limba rusă și un portal de lifestyle, precum și versiunea de limbă engleză a platformei realitatea.md.

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 08:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 08:20 // Actual //  Lupu Eduard

După începutul războiului din Ucraina și pierderea unor piețe energetice din Europa, Rusia și-a direcționat exporturile de petrol către alte țări, alimentând astfel mașina de război. Însă preocupările cresc în privința unei potentiale catastrofe ecologice din Marea Baltică, unde flota „fantomă” a Rusiei, compusă din tancuri petroliere vechi de decenii, reprezintă o amenințare iminentă.

Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a tras un semnal de alarmă, acuzând Moscova că folosește nave nepotrivite și încalcă regulile maritime internaționale. Aproximativ jumătate din petrolul rusesc transportat pe mare traversează Marea Baltică și apele daneze, iar acest lucru se întâmplă deseori sub o proprietate opacă și prin folosirea apelor internaționale pentru a evita controlul, scrie The Guardian.

Billström a solicitat noi reguli și mecanisme de aplicare pentru a preveni riscurile asociate flotei ruse, care ar putea provoca o catastrofă ecologică în regiune. Îngrijorările sunt alimentate de faptul că navele sunt vechi și adesea în stare proastă de navigație, iar consecințele unui accident sau al unei scurgeri de petrol ar fi devastatoare pentru mediul înconjurător.

Îngrijorările privind securitatea și mediu în Marea Baltică au fost discutate de miniștrii de externe din opt grupări nordice-baltice de țări pe insula Gotland acum două săptămâni. Billström a subliniat că toți ar fi afectați de o eventuală problemă majoră cauzată de flota rusă, iar ignorarea acestei probleme ar fi periculoasă.

În timp ce Rusia continuă să își consolideze prezența militară în regiune, inclusiv prin utilizarea acestei flote de petrol, comunitatea internațională se confruntă cu provocări în gestionarea acestei situații delicate. Este esențial ca statele să coopereze și să implementeze măsuri eficiente pentru a preveni o catastrofă ecologică în Marea Baltică, subliniind importanța respectării regulilor și normelor internaționale în domeniul maritim.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău