image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Protest organizat azi în susținerea lui Alexandru Stoianoglo; Recomandările poliției

În legătură cu protestul organizat azi de PSRM în susținerea procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, reținut pentru 72 de ore, iar ulterior plasat în arest la domiciliu, poliția capitalei anunță că se va afla la datorie pentru a asigura desfășurarea pașnică a evenimentelor și îndeamnă cetățenii să respecte restricțiile anti-Covid prevăzute de autorități.

Poliția capitalei informează că se va afla la datorie prioritar pentru siguranța participanților, precum și pentru desfășurarea pașnică a evenimentelor.

Pentru a evita răspândirea virusului COVID-19 și pentru a nu pune în pericol sănătatea și siguranța persoanelor din comunitate, Poliția Națională îndeamnă oamenii să respectați restricțiile impuse de autorități și să se conformeze cerințelor oamenilor legii.

„Recomandăm atât participanților la proteste, cât şi celor care vor tranzita zona să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică și să respecte Legea, pentru ca acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime”, se arată într-un comunicat al instituției.

Poliția atenționează participanții la acțiunea de protest să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Organizatorii sunt îndemnați să evite mesajele care instigă la agresiune, blocare de trasee, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța oamenilor. Pentru desfășurarea pașnică, la evenimente se vor afla mai multe echipe ale serviciului „DIALOG” care vor interveni, acordând ajutor cetățenilor la necesitate, dialogând cu aceștia și oferindu-le asistență, se mai spune în comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: