image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Ex-deputat, despre protestul PSRM-PCRM: „Cei cu pufușor organizează protestul pentru a recupera instituția care îi apăra”

Fostul deputat al Platfromei DA, Liviu Vovc, a enumerat într-o postare plasată pe pagina sa de facebook dosarele de rezonanță, tergiversate pe parcursul ultimilor ani de Procuratura Generală. Potrivit fostului deputat, protestul de azi al socialiștilor și comuniștilor reprezintă o luptă a celor care se simt vizați și care doresc să păstreze controlul asupra acestei instituții.

„Cei cu pufușor organizează un protest pentru a recupera instituția care îi apăra. Bahamas, Miliardul, Kuliokul, Laundromatul, sunt doar câteva dintre dosarele de rezonanță „murate" în ultimii ani.

La protest ei vor fi toți împreună. Locul perfect pentru a-i lua pe toți deodată. P.S. Evident, ar fi frumos, dar nu cred că procurorul general interimar a reușit să analizeze probele pe toate aceste cauze. Mai bine dosare cu probatoriu incontestabil decât acțiuni în grabă”, a conchis Liviu Vovc.

Și fosta deputată Inga Grigoriu, care a condus comisia „Laundromat” a comentat acțiunea organizată de socialiști.

„ Protestul cu siguranță va aduce câteva puncte în plus actualei guvernări. Or, oamenii au așteptat ani în șir să vadă un procuror general încătușat și ei vor finalitate în acest caz. De asemenea, vor și continuitate - lista să se extindă, iar protestul anunțat este perceput ca o piedică în acest sens. Că au fost respectate sau nu drepturile și procedurile, mai puțin acum contează, consideră o bună parte din cetățeni. Astfel, ultima piedică pentru actuala guvernare a fost înlăturată. În continuare va fi mai greu să hrănești lumea doar cu circ, pâinea, precum bine am înțeles cu toții, va costa scump”, a notat Inga Grigoriu pe facebook.

Amintim că PSRM a anunțat azi un protest în susținerea procurorului general suspendat Alexandru Stoianoglo, învinuit pe cinci capete de acuzare, aflat la momentul actual în arest la domiciliu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: