Un alt deputat PAS, cu sesizare la CSP: Îi vizează pe adjuncții lui Stoianoglo și îi acuză de „imixtiune în anchetă"

Deputat al PAS Vasile Grădinaru a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor, după de ce Ruslan Popov și Iurie Perevoznic au ieșit într-o conferință de presă. „Ei organizează conferință de presă în cadrul căreia, în interes individual, s-au expus în mod public și au dat apreciere juridică pe fiecare capăt de acuzare, care i se incriminează Procurorului General”, scrie Grădinaru pe Facebook.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Astăzi am depus o sesizare la CSP pe numele procurorilor Ruslan Popov și Iurie Perevoznic, care încă nu realizează că sunt suspendați din funcțiile de adjuncți ai Procurorului General. Ei organizează conferință de presă în cadrul căreia, în interes individual, s-au expus în mod public și au dat apreciere juridică pe fiecare capăt de acuzare, care i se incriminează Procurorului General suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, acționând în calitate de apărători ai lui. Deși la moment cauza se află la faza de urmărire penală, nefiind emisă o soluție pe caz, aceștia au realizat o imixtiune publică în activitatea de urmărire penală a procurorului de caz.

Sper CSP-ul să ia atitudine față de acest caz și să sancționeze disciplinar încălcările acestor procurori”, arată postare publicată vineri de Grădinaru.

Ruslan Popov și Iurie Perevoznic, foști adjuncții Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au susțin o conferință de presă privind situația de la Procuratură și procedura penală în privința lui Alexandr Stoianoglo.



Pub