(video) Cinci filme poloneze recomandate de către echipa #diez, care te vor face să râzi, să plângi, să te înfurii și să te înduioșezi

michalina

În ultimul timp, încercăm să căutăm filme mai puțin cunoscute, și datorită proiectului lui Mircea Bobînă descoperim idei foarte interesante. De asemenea, vrem să ne concentrăm pe cinematografia unei țări. Prima dintre ele e Polonia, iar mai jos vedeți cinci filme pe care le-am vizionat, ne-au plăcut și am decis să vi le recomandăm.

The Hater/Sala samobójców. Hejter (2020)

Acest film vă va înfuria. Spune povestea unui tânăr talentat care este dat afară din universitate pentru plagiat, iar apoi se angajează într-o agenție de social media care face propagandă pe Facebook, coordonează ferme de troli și incită la ură.

Merită de privit pentru a înțelege cum unele curente prind viață pe rețelele sociale și cum nu ar trebui să intrăm în jocul lor.

Filmul are 7,1 pe IMDb și poate fi vizionat pe Netflix.

The Taste of Pho/Smak pho (2019)

Acest film vă va înduioșa. Un bucătar din Vietnam cu fiica sa încearcă să se adapteze vieții europene din Varșovia. Fiica sa încearcă să respingă tot ce este legat de Vietnam considerându-se poloneză. O poveste foarte frumoasă despre relația tată-fiică, iar la sfârșit, veți vrea să mâncați o supă Pho.

Filmul are nota 6,3 pe IMDb și poate fi vizionat pe Kanopy.

The Art of loving. Story of Michalina Wislocka/Sztuka kochania. Historia Michaliny Wislockiej (2017)

Filmul vă va întrista un pic, vă va face să zâmbiți și să vreți să luptați. Filmul spune povestea ginecologei și sexologei Michalina Wislocka care încă în anii 1970 încerca în Polonia comunistă să introducă educația sexuală. Filmul este biografic și arată experiența ei, dar și greutățile prin care a trecut.

Filmul are 7,1 pe IMDb și poate fi vizionat pe Netflix.

Cold War (2018)

Filmul vă va face să plângeți, dar și să vă înfuriați. O poveste de dragoste din perioada Războiului Rece. Ciudată, imatură, tensionată, tumultuoasă și totuși frumoasă.

Filmul are 7,6 pe IMDb și poate fi vizionat pe Amazon Prime.

Bonus de la Mircea Bobînă

Corpus Christi/Boze Cialo (2019)

Daniel trăiește o transformare spirituală într-un centru de detenție. Deși cazierul judiciar îl împiedică să se înscrie la seminar, el nu are intenția de a renunța la vis și decide să slujească o parohie de oraș mic.

Filmul are 7,7 pe IMDb și poate fi vizionat pe Amazon Prime.

„Dacă vrei să contribui și tu la dezvoltarea acestui proiect, încât să ai parte de mai multe recenzii video despre recomandări spontane la filme proaspăt vizionate, de concursuri și de premii, susține această cauză cu minimum 2 $ pe PATREON sau cu o cafeluță pe Buy me a coffee”, spune Mircea Bobînă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente