Instagram trece printr-o transformare semnificativă: Încă o funcție importantă, desființată
La câteva zile după ce a picat complet pentru aproximativ șase ore, Instagram trece printr-o transformare importantă. Încă o funcție care avea un număr record de utilizatorii va fi redusă la zero, desființată și reciclată, scrie playtech.ro.
Foto: playtech.ro

În cazul în care îți doreai să postezi pe Instagram clipuri mai lungi de 30 de secunde, puteai să faci acest lucru prin funcționalitatea IGTV, deja de câțiva ani. Menită să se transforme pe termen lung într-o alternativă la YouTube, funcționalitatea cu pricina se pare totuși că nu a avut succesul scontat, iar acum va dispărea.

Toate clipurile postate pe IGTV și cele din Reels, pe care le vedea în fluxul de pe Instagram, vor fi agregate în Instagra  Video. În acest fel, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să aleagă dacă ceea ce postează este lung sau scurt sau într-un anumit format, cu anumite funcții adiționale. Dintr-un punct de vedere, lucrurile vor fi mai simple.

Până să fie însă mai simple, vor crea confuzie și vor stresa utilizatorii. Schimbările nu sunt aproape niciodată bine venite, când discutăm de o rețea de socializare cu aproximativ 2 miliarde de utilizatori.

Cei care nu vor posta însă neapărat clipuri pe Instagram, se vor bucura cu siguranță de faptul că, de acum, găsesc mai ușor clipurile video pe platformă. Toate vor fi agregate într-o secțiune nouă din aplicație intitulată Video.

La capitolul particularități tehnice, clipurile postate pe Instagram pot avea de acum până la 60 de minute, toate. În plus, nu vei mai fi nevoit să părăsești aplicația Instagram pentru a le viziona. Pe de altă parte, previzualizarea sau secțiunea din clipuri care va apărea în fluxul tău obișnuit nu va depăși 60 de secunde, la fel ca fostele Reels. De acum înainte, în cazul tuturor clipurilor de pe Insta, vei avea acces și la niște instrumente de editare, scurtare, aplicare de filtre, etichetare de persoane și locații.



Pub