Zi de doliu național în Georgia, după prăbușirea unei clădiri. Cu mâinile goale, oamenii caută supraviețuitori printre dărâmături

Premierul georgian, Irakli Garibașvili, a anunțat luni - zi de doliu național. Decizia a fost luată în memoria victimelor de la Batumi, unde în urma prăbușirii unei clădiri cu mai multe etaje au murit cel puțin cinci persoane, iar altele sunt date dispărute, transmite digi24.ro.

Foto: Profimedia Images

Cel puțin cinci persoane au decedat, între care doi copii, după prăbușirea unei clădiri cu mai multe etaje vineri în orașul Batumi, pe coasta Mării Negre a Georgiei, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne georgian, citat de dpa.

Mai multe persoane s-ar putea să fie prinse în continuare sub dărâmături, a declarat ministrul de interne georgian Vakhtang Gomelauri, care s-a deplasat la fața locului.

Echipele de salvare au reușit să scoată de sub ruine două persoane, dintre care mama celor doi copii care și-au pierdut viața, scrie Agerpres.

Imaginile difuzate de la fața locului arată clădirea transformată într-un morman uriaș de moloz și echipe de salvare care caută supraviețuitori, mai întâi cu mâinile goale, iar apoi cu echipamente specializate. Sute de persoane s-au alăturat căutărilor, întrucât se puteau auzi încă strigăte la ajutor de sub grămada de dărâmături.

Echipele de salvare au reușit vineri să contacteze cu ajutorul telefoanelor mobile doi supraviețuitori prinși sub ruine, a indicat Vakhtang Gomelauri.

Ministrul din interne nu a exclus posibilitatea ca unul dintre zidurile de rezistență ale clădirii să se fi prăbușit în timpul lucrărilor de renovare. Doi muncitori din construcții au fost arestați sub suspiciunea de încălcare a normelor de securitate.

Clădirea cu cinci etaje datează din 1981, fiindu-i ulterior adăugate două etaje suplimentare și un lift.


Pub