INTERVIU VIDEO/ Ilinca Avram: Banii se fac din orice, dacă știi să apreciezi banii, să-i ceri și să-ți prețuiești munca

09 Oct. 2021, 09:14
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
09 Oct. 2021, 09:14 // Interviu //  MD Bani

Ilinca Avram este fostă prezentatoare radio și TV, iar de ceva timp este și antreprenoare. De aproape un an de zile, Ilinca a lansat cursuri de dicție și arta vorbirii în public, iar oamenii din mediul de afaceri reprezintă majoritatea clienților ei. Într-un interviu pentru Bani.md, antreprenoarea a vorbit despre concurența din domeniul în care s-a lansat, cât de importantă este arta comunicării în business și cât de mult contează feedbackul pentru dezvoltarea unei afaceri. De asemenea, Ilinca a oferit multe sfaturi pentru cei ce își doresc o dicție mai corectă și mai frumoasă.

Primii pași…

Din dorința de a face o schimbare în viața ei, Ilinca a decis să renunțe la televiziune și să lanseze propria afacere – cursuri de dicție și arta vorbirii în public. A început prin a posta exerciții de dicție pe rețelele de socializare și primea feedback pozitiv.

„Am avut nevoie și am simțit nevoia de o schimbare. Așa că, am avut parte de acea schimbare, care, până la urmă, uite că mi-a adus acest studio. Zic că nimic nu se întâmplă întâmplător și mă bucur foarte mult că am avut curaj să accept provocarea care mi-a fost oferită de soartă, viață.”, a declarat Ilinca Avram.

Antreprenoarea spune că este real să obții bani din educație, ba mai mult bani se fac „din orice”, dacă știi să-i ceri și să-ți apreciezi munca la justa valoare.

În viziunea antrenoarei de dicție, arta comunicării este importantă mereu și oriunde, în special în mediul de afaceri, iar pentru a vorbi frumos trebuie să ținem cont de mai multe aspecte, printre care și limbajul corpului. Ilinca mai spune că cuvintele reprezintă „un foarte mic procentaj, comparativ cu limbajul paraverbal și nonverbal”.

„Comunicarea nu începe în momentul în care am deschis gura, ci în momentul în care am deschis ușa. este despre cum intrăm, despre postură, despre mers, despre privire, e despre respirație, e despre haine, despre absolut tot. Și atunci este extrem de important să știm să comunicăm frumos.”

Despre începutul afacerii, antreprenoare spune că, a fost „puțin dificil” și a reușit datorită oamenilor care o înconjoară. Potrivit ei, foarte mult contează să ai alături oameni care te susțin, te încurajează, te motivează și te ajută.

„Contează foarte mult oamenii cu care te înconjori.”

Cererea de pe piață și concurența din domeniu

Din spusele Ilincăi, principalii clienți ai cursurilor de dicție și arta vorbirii în public sunt antreprenori și oameni din mediul de business. În principal, lucrează cu adulți. Unii clienți vin de pe rețelele de socilizare, inclusiv TikTok. De asemenea, ea lucrează cu diaspora, online.

Faptul că moldovenii sunt gata să ofere bani pentru asemenea servicii o bucură pe Ilinca, iar concurența care există în acest domeniu nu o sperie, din contra, o bucură.

„Mă bucură că există concurență, important să fie una sănătoasă și să învățăm de la profesioniști. Dacă există oameni pe piață care predau astfel de cursuri, înseamnă că există și cerere, iar eu confirm din punctul meu de vedere că există cerere și oamenii sunt dornici să facă o schimbare, să vorbească mai clar, să-și accepte propria voce.”

Ilinca primește o plăcere nespusă de la ceea ce face, iar rezultatele pe care le obțin cursanții săi o bucură nespus de mult. De asemenea, ea mai spune că, feedbackul are o importanță deosebită pentru dezvoltarea unei afaceri. Datorită feedbackului pe care îl primește, pe viitor, antreprenoarea planifică să rămână în acest domeniu, deși nu are, încă, un plan exact.

De asemenea, în cadrul interviului pentru Bani.md, Ilinca Avram a oferit câteva sfaturi pentru cei ce își doresc o dicție mai bună:

  • să articulăm clar cuvintele, să nu le mâncăm;
  • să deschidem gura atunci când vorbim;
  • să verificăm cum se citesc corect cuvintele.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău