(video) Ruslan Popov, șeful adjunct suspendat al PG, a declarat că reținerea sa este o „comandă politică”

Foto: captură video

Ruslan Popov, șeful adjunct suspendat al Procuraturii Generale (PG), a fost adus la PG de către mascații SIS în vederea continuării acțiunilor de urmărire penală. Acesta a declarat într-o intervenție video că reținerea sa este o „comandă politică”.

Înregistrarea video a fost publicată pe site-ul deschide.md.

https://www.youtube.com/watch?v=xHSZQ-YDQJI

Amintim că Ruslan Popov a fost reținut în această dimineață de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că Popov figurează într-un dosar cu privire la „îmbogățire ilicită”.

Ruslan Popov a fost șeful adjunct al PG, iar o dată cu inițierea urmării penale asupra procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și adjuncții lui au fost suspendați din funcție.

Amintim că Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

El este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și oferirea de declarații false în fața organelor competente.

Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul furtului bancar și pentru promovarea unui amendament în 2011 în favoarea „Laundromatului”.

Totodată, Dumitru Robu a fost ales noul procuror general interimar, iar astăzi a semnat ordinul de înlăturare de la conducerea Procuraturii Anticorupție a șefului interimar Adrian Bordianu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente