Certificatele de vaccinare împotriva Covid-19 moldovenești, recunoscute și în Anglia: Precizările MAEIE

Certificatele de vaccinare împotriva Covid-19 emise autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute în Marea Britanie. Ambasada RM la Londra anunță că din 11 octombrie, ora 04:00, țara noastră va fi adăugată în lista țărilor a căror certificate de vaccinare împotriva Covid-19 sunt recunoscute în Anglia.

Foto: colaj

Ministerul de Externe de la Chișinău atenționează că pentru cei care sosesc în Regatul Unit înainte de această dată, se aplică regulile pentru persoanele care nu sunt complet vaccinate.

După 11 octombrie, călătorii care dețin un certificat de vaccinare moldovenesc urmează să prezinte la intrarea in Marea Britanie următoarele documente:

1. Dovada rezervării unui test Covid care urmează să fie efectuat în a doua zi de la sosire (rezervarea se poate face la: https://www.findtravel-test-provider.service.gov.uk/test-type).

2. formularul passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-traveluk).

Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei Covid-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale. Astfel, din cauza înrăutățirii situației epidemiologice în țara noastră, Moldova a fost exclusă din această listă. 

Recent și Italia a anunțat că certificatele de vaccin emise de RM vor fi recunoscute.


Pub