(video) Stoianoglo, adus în fața magistraților de mascații de la SIS

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, reținut acum 3 zile, a fost adus la sediul Judecătoriei Ciocana, unde în aceste momente are loc ședința la care se va decide dacă va fi plasat în arest pentru 30 de zile.

Foto: captură video

Acesta nu a făcut nicio declarație.

În aceste clipe are loc un protest la Judecătoria Ciocana. Zeci de persoane cer eliberarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. „Libertate”, „Vrem Justiție”, „Stop dictatura”, scandează oamenii.

În această dimineață, șefa statului a cerut procurorilor să vină cu mai multe informații privind procedurile aplicate în raport cu Alexandr Stoianoglo, Procurorul General suspendat, precum și despre motivele solicitării arestului preventiv pentru 30 de zile, cerere ce se examinează chiar în acest clipe la Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana.

33 de deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei au expediat un demers către președinta Maia Sandu, ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, Consiliul Superior al Procurorilor și alții prin care cer eliberarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, reținut acum 3 zile. Într-o adresară semnată ieri, aceștia spun că își rezervă „dreptul de nesupunere în formele permise de lege”, dacă Stoianoglo nu va fi eliberat astăzi, până la ora 12:00.

Tot ieri, Guvernatoarea Găgăuziei a venit cu un mesaj către conducerea țării, după reținerea lui Stoianoglo.

Membrii CSP au votat pentru numirea lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar, după ce Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție și totodată, au fost suspendați și adjuncții acestuia.

Acum trei zile, Procurorul General a fost reținut. Acesta a spus că acțiunile de la PG sunt o răzbunare din partea Maiei Sandu.


Pub