Micii salvatori, călăuziți de către pompieri: Peste 300 de elevi instruiți cum să prevină incendiul

Pompierii au instruit peste 330 de elevi din țară privind bazele securității vieții. Activitățile de prevenire au avut loc în perioada 04-08 octombrie 2021 în școli și licee din raioanele Fălești, Ștefan Vodă, Căușeni, Vulcănești, Cantemir, Ceadâr-Lunga și municipiul Chișinău.

Foto: IGSU

Salvatorii au îndrumat copiii la comportament corect în diverse situații de urgență precum și au organizat ateliere de lucru în domeniul prevenirii incendiilor, primul ajutor calificat, comportamentul corect în preajma bazinelor acvatice, dar și informații utile la capitolul respectării regulamentului de circulație rutieră. Elevii au făcut cunoștință cu tehnica pompierilor din dotare, dar și au participat la mai multe ateliere interactive organizate de specialiștii Inspectoratului.

Totodată, copiii au primit pliante informative din partea IGSU despre regulile de circulație și cele antiincendiare, precum și despre riscul infectării cu virusul COVID-19 și măsurile de protecție personală care trebuie să fie respectate pe timp de pandemie. Conform IGSU, de la începutul„Campaniei de prevenire a riscurilor pe înțelesul copiilor”, au fost instruiți 3737 de elevi, precum și 381 cadre didactice din cadrul a 24 instituții de învățământ din țară.

Campania de prevenire a riscului pe înțelesul copiilor” se va desfășura până pe 15 octombrie 2021 având drept scop pregătirea tinerii generații în domeniul protecției civile.


Pub