(video) Igor Dodon îndeamnă cetățenii la proteste: În țară are loc uzurparea puterii în stat. Guvernarea nu are pâine pentru popor și oferă circ

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, își „anunță oponenții că a revenit în țară, iar cei care au dorit ca el să rămână la Moscova, să nu se bucure”. „Ceea ce se întâmplă acum în țară este inacceptabil. Aceleași persoane care au slujit lui Plahotniuc și au capturat statul sunt acum „oameni buni” și stau la piciorul Maiei Sandu. Toto acest show este pentru a băga sentimentul de frică în cetățeni. Moldova se transformă în stat capturat. Dar, atunci când bagi frica în societate, la un moment dat oricum va exploda și se va întâmpla ce s-a întâmplat și cu Plahotniuc”, a declarat Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Noi asistăm la o lovitură de stat și la uzurparea puterii în stat de către actuala guvernare. Circ și pâine. Actuala guvernare tratează oamenii ca pe niște plebei și le oferă circ, pentru că nu are pâine să le dea.

În țară e dezastru, Prețurile cresc, tarifele la sigur vor fi în creștere.

Am discutat cu domnul Kozak și l-am rugat să prelungească acel contract semnat de noi, să avem un preț normal, de 230 de dolari. Eu nu sunt ca Maia Sandu, care scria scrisori la FMI să nu ne ofere tranșele prevăzute în acord cu Moldova, când eram noi la guvernare”, declară Igor Dodon.

„Primul scop de a-l încătușa pe Stoianoglo a fost să-i închidă gura despre scheme de corupție cu implicarea directă a liderilor PAS.

Unde-s ambasadorii occidentali? Cred că le-a căzut internetul la UE și SUA? Poate ei nu știu ce se întâmplă în țară?”, spune liderul PSRM.

Liderul PSRM cheamă cetățenii la proteste, „nu pentru Stoianoglo, care e doar un element în toată această schemă”. „Vă îndemn la protest fără insigne și drapele de partid, împotriva prețurilor, împotriva tarifelor mari, împotriva acestei guvernări. Eu credeam că valul protestelor va începe mai târziu, dar singura soluție sunt protestele. Demisia acestei guvernări. Pe ei îi pot opri doar oamenii, în special oamenii care i-au votat”, declară Igor Dodon.

„Mi se pare că Maia Sandu a găsit conspectul lui Plahotniuc și merge după el. Deși Plahotniuc nu și-a pus verișoarele la guvernare”, a mai adăugat deputatul.

Urmărește aici declarațiile:


Pub