Explicația procurorului pe interzicerea avocaților să discute cu Stoianoglo și cum au ajuns de la 4 la 5 capete de acuzare

Procurorul de caz, Victor Furtună, a venit cu explicații după ce avocatul lui Alexandr Stoianoglo l-a acuzat că nu îi permite să aibă o discuție privată cu clientul său. Totodată, acesta a menționat că Alexandr Stoianoglo este învinuit și de faptul că „a favorizat un grup criminal organizat”.

Foto: colaj

„Într-adevăr este un drept fundamental. Demersul la arest a fost expediat ieri la ora 14:00 către apărare. Partea apărării a avut aproape 24 de ore pentru a lua cunoștință cu toate materialele anexe și demersul respectiv. În proces au mai intervenit încă doi avocați și au spus că au nevoie de discuții confidențiale cu clientul lor. Este un drept fundamental, însă există riscul ca persoana să se eschiveze de la urmărirea penală, persoana este reținută, noi nu putem permite fără pază să se deplaseze undeva. Persoana este reținută așa trebuie să ne asigurăm că persoanei să nu-i fie transmise careva obiecte interzise, el să transmită careva obiecte. Se încearcă manipularea opiniei publice.

Domnul Stoianoglo trebuie plasat în arest din mai multe raționamente: În primul rând dumnealui este învinuit în 5 infracțiuni extrem de grave, pentru care legea prevede pedeapsă cu închisoare. Dumnealui este o persoană publică. În cadrul urmării penale s-a constatat că a favorizat un grup criminal organizat.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a numit cele patru capete de acuzare pentru care Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a fost reținut.

Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de strămutare depusă de avocații Procurorului General, Alexandru Stoianoglo. Aceștia au cerut astăzi strămutarea cauzei la o altă instanță de judecată.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, nu a fost lăsat să discute între patru ochi cu avocatul său. Despre asta a anunțat deputatul BCS, Grigore Novac, în aceste clipe la protestul organizat în fața Judecătoriei Ciocana, unde se examinează demersul procurorului de caz, Victor Furtună.

Alexandr Stoianoglo a fost adus în fața magistraților de mascații de la SIS.

În această dimineață, șefa statului a cerut procurorilor să vină cu mai multe informații privind procedurile aplicate în raport cu Alexandr Stoianoglo, Procurorul General suspendat, precum și despre motivele solicitării arestului preventiv pentru 30 de zile, cerere ce se examinează chiar în acest clipe la Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana.

Acum trei zile, Procurorul General a fost reținut. Acesta a spus că acțiunile de la PG sunt o răzbunare din partea Maiei Sandu.


Pub