UE debursează 50 mil. de euro Moldovei: Suma oferită reprezintă susținere macrofinanciară pentru ameliorarea consecințelor pandemiei Covid

Comisia Europeană, în numele Uniunii Europene, a debursat 50 milioane de euro Republicii Moldova, susținere macrofinanciară pentru ameliorarea consecințelor pandemiei Covid asupra situației economice a țării.

Foto: UNIMEDIA

„Sunt bucuros de faptul că Uniunea Europeană a debursat adițional 50 milioane de euro în calitate de sprijin financiar oferit Republici Moldova. Aceasta este o dovadă concretă a angajamentului asumat de UE pentru a ajuta Moldova să facă față impactului economic și social provocat de pandemia de Covid-19. Aceste mijloace, care au fost alocate în urma îndeplinirii angajamentelor de politici agreate, confirmă progresul realizat de Republica Moldova în implementarea măsurilor necesare pentru securizarea unui viitor mai stabil și mai prosper”, a declarat Paolo Gentiloni, Comisarul European pentru Economie.

Debursarea face parte din susținerea macrofinanciară de 3 miliarde euro, oferit de Uniunea Europeană pentru zece parteneri de extindere și vecinătate. Comisia a oferit 125 milioane euro pentru Bosnia și Herțegovina.

Debursarea primei tranșe de 50 milioane de euro către Moldova din cadrul Programului AMF a avut loc în luna noiembrie 2020.


Pub