Vlad Kulminski a discutat cu viceministrul rus, Andrei Rudenko, la Moscova: Conflictul transnistrean, printre subiecte

Delegația condusă de Viceprim-ministrul Vladislav Kulminski, aflată într-o vizită de lucru la Moscova, a avut întrevederi cu Viceministrul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, Șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak, Președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigorii Karasin.

Foto: facebook

Potrivit unui comunicat al Guvernului, au făcut un schimb de opinii detaliat și constructiv pe întreg spectrul subiectelor de pe agenda relațiilor bilaterale. Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc. Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite.

A fost subliniată importanța avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare. De asemenea, a fost discutat subiectul relansării activității Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică.

Părțile au constatat și importanța intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale.

Un subiect aparte l-a constituit procesul de reglementare a conflictului transnistrean.


Pub