image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Ultima oră! 30 de zile de arest la domiciliu pentru Stoianoglo: „Scopul a fost înlăturarea mea din funcție”

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, după o ședință care a durat 9 ore.

„Totul se bazează pe screenshoturi de pe portaluri de știri, astea nu sunt probe”, a declarat avocatul lui Stoianoglo, la ieșirea din sala de ședințe. Vasile Gafton a mai spus că decizia judecătorilor va fi contestată în instanță superioară.

GaftonGafton

De cealaltă parte, procurorul de caz, Victor Furtună, a spus că recursul a fost admis parțial și că nu știe dacă procurorii vor contesta decizia. Furtună a mai adăugat că Stoianoglo pledează nevinovat și că procurorii vor continua acțiunile de urmărire penală.

La rândul său, Alexandr Stoianoglo a declarat că decizia este ilegală.

„Decizia e absolut incorectă, eu n-am făcut nimic. Procurorii nu au prezentat nicio probă în afară de niște screenshoturi de pe internet. Noi am prezentat probe care demonstrează nevinovăția mea. Eu nu am înțeles de ce eu, după ce de doi ani... s-a schimbat practica în țară cu dosarele la comandă, eu garantez că n-a existat niciun dosar la comandă, n-au fost persecutați jurnaliști, n-a fost arestat niciun om de afaceri. Ei nu-și dau seama ce fac. Ce am eu cu Laundromatul? Unicul scop a fost înlăturarea mea din funcție. Merge procesul de acaparare a statului”, a declarat Stoianoglo la plecare.

StoianogloStoianoglo

Alexandr Stoianoglo este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat.

Astăzi în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a avut loc un protest întru susținerea acestuia. Mai mulți deputați socialiști au semnat un angajamen prin care își exprimă acordul în vederea instituririi garanției persoanale în privința procurorului Alexandr Stoianoglo. Aleșii poporului spun că acuzațiile aduse procurorului general sunt bazate pe interpretări subiective și contrar legii.

Amintim că marți Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore. Procurorul general a fost escortat de mascații SIS din clădirea Procuraturii Generale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: