Actualitate

Începând cu data de 11 octombrie, Chişinăul ar putea primi mai puţină energie electrică. Avertizarea vine de la Centrala de la Cuciurgan

Reprezentanţii întreprinderii din stânga Nistrului au expediat în acest sens o scrisoare autorităţilor de la Chişinău, care a fost făcută publică de fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari.

În scrisoare este menţioneat că, în cazul în care MoldovaGaz nu va ajunge la o înțelegere cu Gazprom privind livrarea de gaze naturale până în data de 10 octombrie, din 11 octombrie, Cuciurganul va livra mai puțină electricitate.

A fost solicitată o reacţie de la purtătorul de cuvânt al Premier Energy, Vasile Gribincea, însă acesta ne-a spus că nu cunoaşte nimic despre această scrisoare şi că va reveni ulterior cu un comentariu.

De asemenea, am încercat să aflăm şi de la ANRE, dacă ştie despre existenţa acestei scrisori, însă, serviciul de presă al instituţiei ne-a redirecţionat către Ministerul Economiei. Nici de la această instituţie nu am reuşit să obţinem detalii despre scrisoarea semnată de administraţia centralei de la Cuciurgan.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, participă pe 7 şi 8 octombrie la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg unde va avea discuții referitor la contractul dintre MoldovaGaz și Gazprom.

Între timp, Moldovagaz cere consumatorilor industriali să micşoreze consumul de gaze şi să utilizeze, după posibilitate, combustibil alternativ, transmite canal2.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *