Cele mai scumpe articole vestimentare licitate. Milioane de dolari pentru un singur articol

08 Oct. 2021, 14:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Oct. 2021, 14:00 // Au Bani //  MD Bani

Colecționarii, sau pur și simplu iubitorii de lucruri vechi și celebre au plătit sume uriașe pentru a achiziționa fie rochia lui Marilyn Monroe, fie jacheta purtată de Michael Jackson în videoclipul Thriller. Cumpărătorii au oferite sume de milioane de dolari, doar pentru a avea în garderobă anumite articole vestimentare.

Rochia albă „Happy Birthday” purtată de Marilyn Monroe – 4,8 milioane de dolari

Cea mai scumpă rochie vândută vreodată la licitație este cea purtată de Marilyn Monroe când a cântat faimosul „Happy Birthday” președintelui John F. Kennedy în 1962. Aceasta s-a vândut cu 4,8 milioane de dolari.

Rochia albă „Seven Year Itch” purtată de  Marilyn Monroe: 4,5 milioane de dolari

Marilyn Monroe a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din acea perioadă, iar scena din filmul „The Seven Years Itch” a făcut-o cunoscută la acest moment. Rochia albă s-a vândut pentru 4,5 milioane dolari la o licitație din 2011 în Beverly Hills.

Rochia Ascot „My Fair Lady” a Elizei Doolittle: 4,4 milioane de dolari

Unul dintre cele mai scumpe articole vândute vreodată la licitație a fost, încă o dată, purtat pentru prima dată de Audrey Hepburn. De data aceasta a fost rochia Ascot pe care a îmbrăcat-o în „My Fair Lady” din 1964. Obiectul făcea parte dintr-o colecție uimitoare adunată de legenda ecranului Debbie Reynolds, care a petrecut o jumătate de secol colectând zeci de mii de fotografii, articole de îmbrăcăminte și alte suveniruri celebre din unele dintre cele mai mari filme din istorie. Colecția ei, considerată cea mai semnificativă din lume, a fost lichidată în 2011 printr-o serie de licitații Profiles in History.

Jacheta „Thriller” purtată de Michael Jackson: 1,8 milioane de dolari

În 1982, cultura pop, muzica pop, videoclipurile muzicale și moda s-au schimbat pentru totdeauna când Michael Jackson a lansat albumul „Thriller”. Cel mai vizibil obiect din acel moment al istoriei este piesa de îmbrăcăminte exterioară din piele negru-roșu cunoscută pentru totdeauna sub denumirea de „jacheta Thriller”. În 2011, un comerciant de aur din Texas a dat 1,8 milioane de dolari pentru a o adăuga la colecția sa.

Rochia lui Dorothy din „Vrăjitorul din Oz”: 1,6 milioane de dolari

În 2015, 1,6 milioane de dolari a fost, de asemenea, oferta finală pentru o altă piesă vestimentară iconică, de data aceasta la o licitație din New York. În acel an, un colecționar cu buzunare adânci s-a dus acasă cu șorțul și cămașa albastră și albă de gingham făcute celebre de Judy Garland, care purta combo-ul ca Dorothy în „Vrăjitorul din Oz”.

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău