AȘA NU! Un recrutor de top de la Amazon dezvăluie greșeala de interviu care te poate costa slujba

08 Oct. 2021, 16:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
08 Oct. 2021, 16:03 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Fiecare secundă contează pentru a face o primă impresie în timpul unui interviu de angajare. Intervievatorii vor acorda atenție chiar și detaliilor minore, cum ar fi postura și contactul vizual, deoarece vor stabili dacă sunteți sau nu potrivit pentru post.

Potrivit unui recrutor senior de la Amazon, mulți dintre candidați fac o greșeală care îi poate costa slujba – folosesc cuvinte neadecvate.

„Cl mai mult urăsc când candidații folosesc cuvinte necenzurate sau limbaj neadecvat în timpul unui interviu”, spune el. „Este un turnoff major, nu merge prea bine sau nu se simte deloc profesionist”, a declarat DJ Cabeen pentru CNBC Make It.

Potrivit recrutorului de la Amazon, această greșeală este făcut atât de tineri fără experiență cât și de cei cu o vastă experiență în spate.

„Recrutez de mai bine de 10 ani și nu vă pot spune câte interviuri am avut cu candidați care folosesc cuvinte necenzurate”, spune Cabeen. „Nu sunt doar candidați tineri, sunt și candidați mai în vârstă, cu foarte multă experiență.”

O altă gafă pe care Cabeen a observat-o în timpul interviurilor este că candidații se prezintă fără să știe informații de bază despre echipa sau rolul pentru care candidează.

„Să pregătești bine pentru aceste interviuri este ceva ce, din păcate, mulți oameni nu înțeleg”, spune el.

Cabeen recomandă persoanelor interesate de un post de muncă să afle mai multe despre companie și despre postul de muncă pentru care candidează.

De asemenea, Cabeen recomandă un alt mod ușor de a ieși în evidență în orice interviu de angajare: găsiți ceva în comun cu intervievatorul, cum ar fi un hobby preferat sau un loc în care ați locuit amândoi.

„Acele mici puncte de legătură fac conversația să se simtă mai confortabilă și îmi arată că oamenii au acordat cu adevărat timp pentru a se pregăti pentru acest interviu, ceea ce mă impresionează întotdeauna”, spune el. „De asemenea, mă liniștește mai mult, deoarece intervievatorii devin nervoși și la aceste conversații, chiar dacă le facem toată ziua!”

 

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău