Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Foto: Procuratura Generală

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au au admis demersul procurorului pe caz, Victor Furtună, care a cerut instanței prelungirea arestului cu 30 de zile pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo se declară nevinovat și spune că procurorii nu au prezentat nicio probă temeinică: „Au prezentat niște screenshoturi. Scopul a fost unul politic – înlăturarea mea din funcție”.

Amintim că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore pe 5 octombrie, iar procurorul Victor Furtună a cerut instanței 30 de zile de arest pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

El este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și oferirea de declarații false în fața organelor competente.

Alexandr Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul furtului bancar și pentru promovarea unui amendament în 2011 în favoarea „Laundromatului”.

Totodată, Dumitru Robu a fost ales noul procuror general interimar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente