marți, 16 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeXAG-liderul mondial al dronelor agro - a intrat pe piața din Moldova

XAG-liderul mondial al dronelor agro – a intrat pe piața din Moldova

Recomandate

Începând din 2021, compania Agricos Tech SRL este distribuitorul exclusiv în Moldova al tehnologiilor XAG, lider mondial în tehnologii agricole, în special la producția de drone și roboți pentru agricultură.

Compania XAG își are sediul în provincia Guangzhou și operează în 42 de țări.

Agricos Tech SRL și XAG vor asigura fermierii din Moldova cu cele mai noi și performante tehnologii de automatizare. Compania vinde drone agricole, asigură deservirea tehnică pe perioada de garanție și post-garanție. Începând din 2022, Agricos Tech va deschide Academia de pregătire a piloților – XAG Academy Moldova.

Despre parteneriatul Agricos Tech și XAG

Nu este primul an în care fermierii se confruntă cu problema aplicării produselor de uz fitosanitar la momentul potrivit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Anul acesta tehnica agricolă nu a avut acces în câmp perioade îndelungate din cauza ploilor abundente. Astfel, dronele devin o alternativă durabilă, de câteva ori mai rentabile decât stropitoarele obișnuite.

Avantajele utilizării dronelor pentru aplicarea produselor de uz fitosanitar sunt multiple.

Pulverizarea se poate face imediat după ploaie sau rouă, în locuri greu accesibile, în orice moment al zilei, folosind mai puține substanțe chimice și apă, iar la necesitate oferă o aplicare diferențiată a preparatelor. Concomitent, nu distruge cultura și exclude compactarea solului.

*Potrivit Centrului Mondial de Date (World Data Centre WDC) 10-20% din semănături se pierd din cauza echipamentelor învechite și ineficiente.

Dronele XAG sunt soluția optimă pentru protecția plantelor și creșterea durabilă a recoltei

Fondată în 2007, în Guangzhou, China, XAG are peste 1.400 de angajați, dintre care 50 activează în sfera cercetării și inovării. Aceștia integrează dronele, roboții, piloți-automat, inteligența artificială, internetul și alte tehnologii în agricultură.

XAG este lider mondial la prelucrarea terenurilor cu ajutorul dronelor

La începutul anului 2021, cu ajutorul tehnologiei și soluțiilor XAG în domeniul agriculturii inteligente peste 52 de milioane de ha de teren agricol au fost prelucrate în 42 de țări și regiuni.

Peste 60.000 de angajați în agricultură au fost instruiți la Academia XAG, iar 63% din piața dronelor din China este reprezentată de dronele XAG.

XAG face un nou progres în domeniul tehnologiilor fără pilot

Dronă cu rotor dublu XAG V 40

Cu drona multifuncțională XAG V40 se realizează pulverizarea, împrăștierea și cartografierea terenului.

Pompele peristaltice reglează separat viteza, iar debitul maxim este de până la 10 l/min.

Dimensiunea picăturii atomizate poate fi ajustată în mod arbitrar de la 60 la 400 microni.

Rotorul dublu V40 asigură o lățime a pulverizării de 10 metri, iar productivitate de până la 20 de ha/oră.

Un operator poate controla simultan până la 5 drone.

Împrăștierea uniformă a particulelor solide e asigurată de centrifuga dublă. Productivitatea fiind de până la 12 ha/oră.

La moment, dronele XAG sunt unicele în lume care integrează în construcția lor 2 rotoare, ceea ce asigură un flux de vânt super stabil, respectiv o eficiență de 100%.

Tehnologia cartografierii inteligente permite recunoașterea granițelor terenurilor agricole, recunoașterea pomilor fructiferi și modelarea 3D. Astfel, nu mai este necesară o dronă separată pentru cartografierea terenului.

XAG R150 – soluția terestră pentru lucrările în vii și livezi

Productivitatea este de până la 8 ha/oră, sarcina maximă este de 100 litri și 220 kg pentru versiunea cu distribuitor de îngrășăminte, lățimea de pulverizare este de 12 metri, dimensiunea picăturii este ajustabilă de la 60 la 200 microni pentru a realiza lucrările la maximă eficiență.

De asemenea, prestează servicii de aplicare a produselor de protecție a plantelor la culturile agricole cu ajutorul dronelor.

În 2022 se va deschide Academia de pregătire a piloților – XAG Academy Moldova.

Pentru informații suplimentare și prezentări demo, apelați la 079131316, 079131317 sau accesați pagina XAG Moldova pe Facebook, www.xag.md.

Irina Pompuș
Irina Pompuș
Specialist în horticultură

Citește și ›

Advertoriale