BCS boicotează ședința Parlamentului, nemulțumit de reținerea lui Stoianoglo: „Ei nici nu își imaginează ce luptă au început împotriva democrației”

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor boicota ședința de astăzi a Parlamentului, nemulțumiți de reținerea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Anunțul a fost făcut de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, astăzi în cadrul unui briefing de presă. În opinia sa, „conducerea nu se ocupă de problemele țării, dar au început atacurile împotriva celor care sunt în funcție conform Constituției și care apără legea”.

Foto: UNIMEDIA

„Acest boicot are o conotație politică și se explică prin faptul că în Moldova conducerea actuală nu se ocupă cu problemele țării, cetățenilor, stringente, dar au început atacurile împotriva celor persoane care sunt în funcție conform Consituțiai și care apară legea și care au început activități serioase împotriva corupției.

Ei nici nu își imaginează ce luptă au început împotriva democrației și împotriva statului de drept în Moldova”, a declarat Voronin.


Ieri la Comrat, zeci de persoane au organizat un protest în susținerea lui Stoianoglo.

Membrii CSP au votat pentru numirea lui Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar, după ce Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție și totodată, au fost suspendați și adjuncții acestuia.

Acum două zile, Procurorul General a fost reținut. Acesta a spus că acțiunile de la PG sunt o răzbunare din partea Maiei Sandu.

„Revenim la stat capturat”. Asta a fost prima declarație făcută de către Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, după reținere.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și președinta țării Maia Sandu au comentat ieri, ultimele acțiuni care au avut loc la sediul Procuraturi General.

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, afirmă că „este și a fost” pentru ca Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, să fie demis, însă acțiunile care au avut loc, cu implicare mascaților de la SIS, i-a amintit de perioada lui Plahotniuc.

„Serios, adică așa se fac reformele în justiție în Moldova?”, s-a întrebat politologul, Dionis Cenușa, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut de ofițerii de la SIS. „Multe, multe lucruri de povestit partenerilor externi”, afirmă acesta.

Totodată, deputat PAS, Olesea Stamate, a declarat că membrilor CSP le-a ajuns cuțitul la os.

Evenimentele au fost comentate și de opoziție. Igor Dodon a declarat că reținerea lui Stoianoglo este o greșeală politică fatală, iar Batrîncea a calificat acțiunile drept o răfuială politică.


Pub