Spania, prima finalistă a Ligii Națiunilor la fotbal

Spania este prima finalistă a Ligii Națiunilor, după ce a trecut în prima semifianle de Italia, scor 2-1, într-un meci jucat chiar la Milano. Așadar, ibericii au oprit seria de 37 de partide consecutive fără înfrângere a campioanei europene.

Foto: digisport.ro

Ibericii s-au impus prin „dubla” lui Ferran Torres în urma unor centrări furnizate de Mikel Oyarzabal. Succesul spaniolilor a fost facilitat de faptul că Squadra Azzurra a jucat mai bine de o repriză în zece oameni, după eliminarea fundaşului Leonardo Bonucci.

Lorenzo Pellegrini a marcat golul de onoare în finalul partidei dominate.

Astfel, Italia a încheiat o serie de 37 de meciuri consecutive fără înfrângere, acesta fiind, totodată, primul meci în care primeşte două goluri din iunie 2018, când a pierdut cu 1-3 în Franţa.

Între timp, Spania a obţinut această victorie cu un jucător de 17 ani pe teren, Gavi (FC Barcelona), aflat la debutul său în naţionala de seniori şi care a stabilit totodată un nou record, pentru cel mai tânăr fotbalist care a evoluat pentru naţionala Spaniei.

Astăzi, va avea loc a doua semifinală a Ligii Naţiunilor, între Belgia şi Franţa, campioana mondială, la Torino, iar pe 10 octombrie vor avea loc finala şi finala mică.


Pub