Breaking News

image
Sursa foto: Igor Dodon/facebook

Dodon îl elogiază pe Putin, în toiul crizei gazelor: „În țara noastră există o cerere pentru un astfel de lider”

Liderul socialiștilor Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naștere președintelui rus Vladimir Putin, care împlinește azi 69 de ani. Mesajul a fost plasat pe pagina de facebook. Președintele rus este numit „model de lider responsabil” și Igor Dodon susține că în RM ar exista „o cerere pentru un astfel de lider”. Mesajul vine în toiul crizei gazelor care afectează atât Europa, cât și RM.

Îl felicit din inimă pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin! Vladimir Putin este un model de lider responsabil al unei mari puteri care caută să-și facă țara puternică și cu adevărat independentă, respectând alte state și popoare, cerând aceeași atitudine față de țara sa. Președintele rus Vladimir Putin este un exemplu despre modul în care statul poate urmări eficient politica externă independentă, cum poate și ar trebui să apere interesele țării și ale poporului său chiar și în condiții de presiune externă continuă”, a scris Igor Dodon.

Potrivit liderului scialiștilor, nu întâmplător Vladimir Putin continuă să ia prima linie în clasamentul liderilor politici mondiali „conform tuturor sondajelor publice”. „Asta înseamnă că în țara noastră există o cerere pentru un astfel de lider al statului și pentru o astfel de politică externă și internă. Îi doresc lui Vladimir Vladimirovici multă sănătate și succes în lucrările sale în beneficiul Rusiei” a mai scris Igor Dodon.

Amintim că la 5 octombrie, cu puțin timp înainte de a fi reținut procurorul general, liderul socialiștilor a anunțat că pleacă pentru o vizită de două zile la Moscova.

Ieri, Igor Dodon a anunțat că are o întrevedere în calitate de președinte al Comisiei de cooperare inter-parlamentară între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse cu Dmitry Kozak.

În același timp, reprezentanții Parlamentului au anunțat că nu au fost informați despre motivul lipsei liderului socialiștilor la ședința Comisiei din care face parte și care s-a întrunit ieri la Parlament.

Noutăţile partenerilor

comentarii: