image
Sursa foto: customs.gov.md

Cei trei angajați ai postului vamal Otaci, cercetați pentru acte de corupție, suspendați din funcție

Serviciul Vamal anunță că s-a autosesizat pe marginea pornirii unei cauze penale de Procuratură pe faptul mai multor acte de corupție, care ar fi fost comise de trei angajați ai postului vamal Otaci și a inițiat o anchetă de serviciu pentru cercetarea ilegalităților invocate.

În vederea neadmiterii imixtiunii în cercetarea cazului, cei trei funcționari vamali, inclusiv șeful postului vamal Otaci, au fost suspendați din funcții pe perioada desfășurării anchetei.

„Serviciul Vamal acordă întregul suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere în conformitate cu normele legale”, se precizează într-un comunicat de presă emis de instituție.

Amintim că doi șefi de tură ai Postului Vamal Otaci, un vameș al aceluiași post și un șomer au ajuns în vizorul ofițerilor CNA și procurorilor, fiind documentați pentru mai multe acte de corupție, care ar fi fost comise la efectuarea procedurii de intrare-ieșire de pe teritoriul Republici Moldova a unui mijloc de transport, înregistrat într-un alt stat.

Potrivit anchetei, un locuitor din nordul țării ar fi dat 500 de dolari mită celor trei vameși, pentru ca aceștia să permită scoaterea în mod fraudulos din țară a unui autoturism cu numere de înmatriculare străine, care depășise termenul legal de ședere de 6 luni în Republica Moldova.

În fapt, unul dintre vameși a scos mașina cu numere de înmatriculare străine de pe teritoriul țării noastre, iar la scurt timp cel de-al doilea ar fi perfectat intrarea mașinii pe o persoană nerezidentă, cu introducerea informației în baza de date.

Noutăţile partenerilor

comentarii: