image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Spânu a plecat la Sankt Petersburg unde va negocia prețul la gaz; Se va întâlni inclusiv cu Dmitri Kozak

Vicepremierul Andrei Spânu a plecat într-o vizită la Sankt Petersburg, unde va negocia unul din cele mai importante contracte așteptate de toată lumea, referitor la prețul de furnizare a gazelor de către Federația Rusă, Republicii Moldova. Deși este un eveniment important Guvernul nu a oferit nicio informație cine face parte din delegația de la Chișinău și cu cine se va întâlni pentru negocieri. Unica informație la temă este un mesaj laconic postat de Andrei Spânu pe pagina sa de facebook.

„În perioada 7-8 octombrie 2021, voi participa la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg. În cadrul Forumului, voi purta discuții pe subiectul relațiilor contractuale dintre MoldovaGaz și Gazprom, privind furnizarea gazului natural, având în vedere obiectivul Chișinăului în ceea ce privește definitivarea negocierilor până la finalul lunii curente. Despre rezultatele vizitei voi comunica ulterior”, a scris Andrei Spânu.

Anterior vicepremierul a anunțat în cadrul unei conferințe că în cadrul vizitei delagația de la Chișinău va avea o întrevedere inclusiv cu Dmitri Kozak, șeful adjunct al administrației lui Vladimir Putin.

Amintim că RM achită pe parcusul lunii octombrie 790 de dolari pentru 1000m3 de gaz. Vicepremierul a declarat că scumpirea operată pe parcursul lunii curente nu se va face reflecta în facturile consumatorilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: