image
Sursa foto: Profimedia

Cifrele dezastrului financiar de la Barcelona! Ce pierderi s-au înregistrat în sezonul precedent

Barcelona trece printr-o perioadă de tranziție, atât din punct de vedere sportiv, cât și din punct de vedere financiar.

Clubul catalan și-a pierdut în această vară unul dintre cei mai buni jucători, pe Leo Messi, plecat liber de contract la PSG.

După ce chiar președintele clubului catalan a confirmat că gruparea pe care o conduce are datorii acumulate în ultimii ani de peste 1,2 miliarde e euro, acum ultimele informații din presă confirmă scenariul negru pe care Laporta l-a avansat.

Barcelona a rapotat în mod oficial un minus de 481 de milioane de euro pentru stagiunea precedentă, conform Dailymail.

Alt lucru care este ingrijorător, dar de înțeles, se referă la scăderea veniturilor cu 26 la sută, însă restricțiile provocate de pandemia au afectat toate cluburile lumii din punct de vedere al vânzărilor de bilete și al marketing-ului, iar totul ar trebui să revină la normal în următoarele luni.

După ce a câștigat alegerile și a revenit ca președinte al Barcelonei în luna martie a acestui an, Joan Laporta a făcut o analiză a situației financiare și a constatat că trebuie luate măsuri pentru a împiedica clubul să ajungă și mai rău în gaură.

Campania de transferuri din această vară este cel mai bun exemplu de "cumpătare" din partea Barcelonei, lucru pe care Laporta l-a și anunțat. Salariile unor fotbaliști precum Griezmann sau Messi nu mai sunt o problemă, iar catalanii au făcut și ceva bani din vânzarea de jucători, cum ar fi Emerson Royal, cedat pentru 30 de milioane de euro la Tottenham, sau Ilaix Moriba, vândut la Leipzig.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: