image
Sursa foto: jurnal.md

Cuciurganul avertizează despre reducerea livrărilor de energie până la încheierea unui contract dintre Moldovagaz și Gazprom

Centrala termoelectrică de la Ciuciurgan a informat întreprinderea FEE „Nord” și alte întreprinderi energetice de pe teritoriul RM despre reducerea de la 11 octombrie a livrărilor energiei electrice până la semnarea unui nou contract dintre „Moldovagaz” și concernul rus „Gazprom” . Anunțul a fost făcut de fostul vicepreședinte al Parlamentului Alexandru Slusari.

Fostul deputat a publicat o scrisoare a Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan adresată FEE Nord în care conducerea întreprinderii informează despre reducerea livrărilor de energie electrică începând cu data de 11 octombrie în cazul în care nu va fi încheiat un contract cu Gazprom. Centrala invocă lipsa volumului necesar de gaze pentru prelucrarea energiei.

Este un rezultat al politicii capitulante față de Transnistria și a dependenței energetice de termocentrala de la Cuciurgan. Plus neglijența sau sabotaj direct al celor de la Moldova Gaz în procesul negocierilor cu Gazprom (...). Suntem avertizați despre reducerea din 11 octombrie a livrărilor energiei electrice din zona separatistă. Așteptăm explicații și soluții din partea Guvernului”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de facebook.

Amintim că actualmente Republica Moldova primește un volum de gaze cu 35% mai puțin decât cel necesar.

ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: