image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Cei șase angajați ai MAI, bănuiți de fabricarea dosarului lui Gheorghe Petic, au primit mandate de arest de 30 de zile

Cei șase foști angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații din cadrul IGP, acuzați de fabricarea dosarului de viol pe numele lui Gheorghe Petic, vor petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău la solicitarea procurorilor PCCOCS.

La solicitarea PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus aplicarea arestului pentru 30 de zile în privința a 6 foști angajați ai fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații din cadrul Inspectoratului General al Poliției al MAI”, informează PCCOCS.

Cei șase foști polițiști sunt învinuiți de activitate ilegală în interesul organizației criminale „Plahotniuc”. Mai exact, aceștia au înscenat un viol, fapt care a dus la condamnarea lui Gheorghe Petic, care a petrecut nouă luni după gratii, deși nu avea nicio vină.

Potrivit procurorilor în 2018, aceștia și-au folosit situația de serviciu și au înscenat o presupusă infracțiune de viol cu implicarea lui Gheorghe Petic, care făcuse mai multe dezvăluiri legate de contrabandă în acea perioadă. Pe lângă abuz de serviciu, cei șase sunt învinuiți de încălcarea inviolabilității vieții personale, aceștia au organizat depunerea de către așa-zisa „victimă” a plângerii false și au determinat-o să facă declarații mincinoase.

Potrivit legii, aceste capete de acuzare sunt pasibile de pedepse penale, inclusiv pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 8 ani. De asemenea, legea prevede privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: